Zwemoorstukjes

Zwemoorstukjes

Zwemdoppen-Rutgers-Hoortechniek

Zwemoorstukjes voor veilige en waterdichte afsluiting. Voor waterdichte afsluiting van de gehoorgang maakt Rutgers Hoortechniek op maat gemaakte zwemoorstukjes.

Zwemoorstukjes worden voornamelijk gebruikt door kinderen met buiten- of middenoorproblemen of operatie-oren. Als vocht al eerder klachten heeft veroorzaakt in de gehoorgang of verder in het middenoor raden wij aan deze te gebruiken. Rutgers Hoortechniek biedt ook zwemoorstukjes aan voor watersporters. Op deze manier is uw gehoor bestand tegen het scheuren van het trommelvlies door een harde klap op het water en koud water in de gehoorgang.

Ook als u tot op heden geen problemen heeft ondervonden met zwemmen zijn zwemoorstukjes aan te raden. Onze ervaring leert dat zwembadwater in Zuid-Europese en Aziatische landen vaak irritaties aan de gehoorgang veroorzaakt. Wij raden dan ook aan om bij vakanties naar dergelijke landen zwemoorstukjes aan te laten meten. Op deze manier kunt u zonder problemen genieten van uw vakantie zonder infecties.

Aanvullende informatie

Het kan voorkomen dat kinderen bang zijn voor het maken van oorafdrukken, indien er in een eerder stadium sprake is geweest van een infectie of operatie aan het oor.  Om die reden kan het voor kinderen prettiger zijn om een afspraak te maken bij een KNO-Arts, welke de oorafdrukken dan zal nemen. Daarnaast is het erg belangrijk dat de gehoorgang schoon is en niet geïrriteerd. Vraag eventueel uw huisarts of KNO-arts om advies. De kwaliteit van de afdruk is namelijk cruciaal voor de beste bescherming.

DESKUNDIG ADVIES

Heeft u vragen over een hoortoestel of wilt u een deskundig advies van een van onze experts? Doorloop dan onze advisering en wij geven u advies op maat.