Tinnitus/Oorsuizen

Tinnitus/Oorsuizen

Hoort u wel eens een ruis, fluit- of pieptoon in uw oor, zonder dat er daadwerkelijk iets ruist, fluit of piept in de omgeving, dan heeft u last van oorsuizen oftewel tinnitus. Kleine functionele storingen in het gehoororgaan geven foute signalen door aan onze hersenen. Deze signalen ervaren wij als onwenselijk geluid dat ook wel oorsuizen wordt genoemd. De omgeving hoort deze signalen niet en kan zich veelal moeilijk in dit fenomeen inleven. Oorsuizen kan het dagelijks leven licht tot zeer ernstig beïnvloeden.

Er zijn meerdere oorzaken voor oorsuizen en er zijn ook redenen die het oorsuizen kunnen aanwakkeren. Vaak is slechthorendheid, blootstelling aan hard lawaai, specifieke geluiden, medicijnen of stress een oorzaak. Het is jammer dat er bijna nooit medische behandeling mogelijk is om het oorsuizen te onderdrukken. Wel zijn er mogelijkheden om het oorsuizen te verlichten door gebruik van tinnitus maskeerders of hoortoestellen met een ruismaskering.

DESKUNDIG ADVIES

Heeft u vragen over gehoorbeschemers of wilt u een deskundig advies van een van onze experts? Doorloop dan onze advisering en wij geven u advies op maat.