High End Hoortoestellen

High End Hoortoestellen

High-end-Hoortoestellen

Naast de basistoestellen die deels door uw zorgverzekeraar worden vergoed, bestaat er ook de mogelijkheid te kiezen voor High End hoortoestellen.

Waarom de keuze voor een High End oplossing?

Elke nieuwe generatie High End hoortoestellen heeft weer meer rekenkracht en is daarmee in staat de omgeving nauwkeuriger in kaart te brengen en zich daaraan aan te passen.            

Met de grote rekenkracht in high end hoortoestellen is het ook mogelijk de verschillende eigenschappen, zoals lawaaireductie, spraakherkenning, directionaliteit en compressie beter op elkaar af te stemmen.                                                                                                           
Tot nu toe heeft elke nieuwe generatie hoortoestellen tot beter verstaan in geroezemoes geleid en ook blijkt luisteren met de nieuwste high-end hoortoestellen minder moeite te kosten.

Daarnaast nemen de communicatiemogelijkheden (streaming) met mobiele telefoons, computers, tv en hifi steeds verder toe.

De meeste High End hoortoestellen kunnen, al dan niet met een compacte streamer, communiceren met bijvoorbeeld de iPhone en Android smartphones.    Bij het telefoneren kan de drager kiezen of de stem van de spreker aan één kant of voor een optimale verstaanbaarheid aan beide kanten wordt gehoord. Ook muziek kan op dezelfde manier worden beluisterd.

Inmiddels zijn er ook hoortoestellen die verbonden zijn met het internet en er zijn erbij die door de audicien op afstand bijgesteld kunnen worden, zodat voor een fijnafstelling geen bezoek nodig is aan de audicien.

 

High End hoortoestellen: geen luxe

Hoortoestellen kunnen het verloren hoorvermogen bij een zogeheten perceptief gehoorverlies voor een groot deel compenseren, maar veelal niet voor de volle honderd procent. Hoortoestellen kunnen immers niet herstellen wat er in het slakkenhuis van het oor kapot is gegaan.                                                                                                                                      
Ter voorbeeld: Schade in het slakkenhuis is te vergelijken met schade aan het netvlies in het oog. En een bril kan niet corrigeren wat er misgaat bij het netvlies.

Het is dan ook raadzaam om alle opties om het hoorvermogen te verbeteren aan te grijpen. Soms kan dit resulteren in een beter verstaan van spraak, de andere keer in meer luistercomfort of minder luisterinspanning.

Wat namelijk blijkt is dat slechthorenden vaak sneller moe zijn door de inspanning die zij moeten leveren om te horen en te verstaan.
Soms worden High End hoortoestellen afgeschilderd als luxe, als rijden in een dure auto.

Dit vergelijk gaat alleen op als een minder geavanceerd hoortoestel het gehoorverlies al volledig weet te compenseren, zodat iemand weer precies zo hoort als voor het ontstaan van het gehoorverlies.

Ook kampen veel slechthorenden vaak met oorsuizen (tinnitus) en de meer geavanceerde hoortoestellen hebben hiervoor een speciale maskeerder aan boord.

 

High End hoortoestellen alleen in vrije markt

De nieuwste High End hoortoestellen zijn helaas alleen beschikbaar in de vrije markt en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit komt doordat de prijzen binnen de verzekerde zorg voor hoortoestellen sinds 2013 steeds lager zijn geworden. Hierdoor passen High End hoortoestellen qua prijsniveau niet meer binnen de verzekerde zorg.

 

Niet bij alle audiciens verkrijgbaar

In het pdf document met High End hoortoestellen worden de innovaties van de A-merken in Nederland beschreven. Niet alle audiciens leveren overigens deze merken en types, of leveren slechts een aantal merken daarvan. Rutgers Hoortechniek heeft als zelfstandige audicien keuzevrijheid wat betreft de diverse merken hoortoestellen.

 

Onderling vergelijken op grond van alleen technische data lastig

High End hoortoestellen zijn technisch gezien onderling lastig te vergelijken. De implementatie van één en dezelfde techniek kan per merk verschillen en daardoor bij het ene merk beter zijn dan bij het andere. Daarnaast zal bij het ene merk samenwerking tussen verschillende technieken anders verlopen, waardoor het eindresultaat voor iedere slechthorende op individueel niveau anders kan zijn. Ook spelen persoonlijke geluidsvoorkeuren een rol en ook gewenning aan een bepaalde manier van verwerking van geluid met eerdere hoortoestellen heeft invloed op de voorkeur.

Benieuwd naar de nieuwste High End hoortoestellen? Neem eens een kijkje op www.hoortoesteluitproberen.nl of maak een afspraak bij Rutgers Hoortechniek Heerhugowaard of Heiloo.

HIGH END TOESTEL GRATIS UITPROBEREN?

Rutgers Hoortechniek bied u de mogelijkheid om een high end hoortoestel gratis uit te proberen. Bekijk ons assortiment.